Familjeföretaget vid pepparrotsfälten i Fjärås

 

Vår familj har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar vi olika råvaror med samma filosofi som våra förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson".  Nu är det dags för den 4:e generationen att ta över och fortsätta utvecklingen av CAJOM.

Under 90-talet och fram till början av 2000-talet fick pepparroten en uppsving både i hemmakök och på finare restauranger. Idag har denna fantastiska rot en så gott som självklar plats i var mans kylskåp. Vispad, riven eller blandad med dijon-senap alternativt chili. Pepparroten är fantastisk på många olika sätt och kommer alltid vara vår älsklingsrot.

:)

Det är många som inte vet att pepparroten är en utmärkt  medicinalväxt för att behandla huvudvärk, matsmältningsproblem och högt blodtryck. Roten har dessutom en hög halt av C-vitamin.  Faktiskt innehåller den mycket mer C-vitamin än både Apelsin & jordgubbar!