WindowSignageMock.jpg
annons-5257.jpg
annons-5186.jpg
_DSC5756.jpg
WindowSignageMock.jpg

Roten till den goda maten


LOKALT PRODUCERAT × FÖRÄDLAT MED KÄRLEK

SCROLL DOWN

Roten till den goda maten


LOKALT PRODUCERAT × FÖRÄDLAT MED KÄRLEK

Familjeföretaget vid pepparrotsfälten i Fjärås

 

Vår familj har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar vi olika råvaror med samma filosofi som våra förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson".  Nu är det dags för den 4:e generationen att ta över och fortsätta utvecklingen av CAJOM.

Under 90-talet och fram till början av 2000-talet fick pepparroten en uppsving både i hemmakök och på finare restauranger. Idag har denna fantastiska rot en så gott som självklar plats i var mans kylskåp. Vispad, riven eller blandad med dijon-senap alternativt chili. Pepparroten är fantastisk på många olika sätt och kommer alltid vara vår älsklingsrot.

:)

Det är många som inte vet att pepparroten är en utmärkt  medicinalväxt för att behandla huvudvärk, matsmältningsproblem och högt blodtryck. Roten har dessutom en hög halt av C-vitamin.  Faktiskt innehåller den mycket mer C-vitamin än både Apelsin & jordgubbar!

 

annons-5257.jpg

Fina Rötter & Råvaror


PEPPARROT × INGEFÄRA × CHILI

Fina Rötter & Råvaror


PEPPARROT × INGEFÄRA × CHILI

Vi började med pepparrot & idag är vi störst i Sverige på förädlad ingefära

Vi har flera olika råvaror i vårt sortiment. Allt det vi har lärt oss från flera generationer i pepparrots-branschen ligger till grund för att kunna erbjuda fler intressanta råvaror på samma framgångsrika sätt.  De huvudsakliga råvarorna vi jobbar med är Pepparrot, Ingefära och Chili

Förutom dessa trotjänare har vi flera spännande nyheter på gång  

Cajom är en etablerad aktör i dagsläget inom 5 områden:  Vi levererar både färska produkter samt hela vårt förädlade sortiment till frukt & grönt handeln, fiskeribranschen , Storkök, livsmedelsproducerande företag  samt till konsumentmarknaden

 
annons-5186.jpg

Köksglädje


SMAKFÖRHÖJANDE × TILLGÄNGLIGT × NYTTIGT × ENKELT 

Köksglädje


SMAKFÖRHÖJANDE × TILLGÄNGLIGT × NYTTIGT × ENKELT 

 

Vi älskar matlagning och drivs av kärleken till god och nyttig mat.

 

Vi har vuxit upp med jordbruk och naturen precis utanför ytterdörren. Att ha tillgång till naturliga och fina råvaror så nära har givetvis påverkat oss. Det är väldigt inspirerande att tillreda en måltid baserat på  de råvaror man har att tillgå direkt ur jorden.

Varje säsong har sina råvaror och naturliga ingredienser. Att smörsteka nyplockade kantareller en kylig höstdag eller koka säsongens första sparrisar när det sena ljuset återvänder har båda sin egna magi.

I vårt  nordliga klimat har matkulturen påverkats mycket av hur vi genom århundraden utvecklat olika metoder för att förlänga hållbarheten på våra råvaror. Vår älskade sill, ättiksgurkan och knäckebrödet  är bra exempel på typiskt svenska matvaror som har tillkommit för att hålla så länge som möjligt.

Idag uppskattar vi vår matkultur och fortsatt  lång hållbarhet, men vårt sätt att laga mat har ändrats. Vi använder många olika råvaror,  blandar mat typer, kanske Mexikanskt ena dagen och Vietnamesiskt andra dagen.  

Dessutom  har vi ofta lite tid över till matlagning samtidigt som vi månar om  hemlagad och hälsosam mat.

Det är just här våra små burkar med de rätta råvarorna har kommit att bli så uppskattade. Råvaror som man ofta behöver lite av. Det går inte åt så mycket Pepparrot eller Ingefära i de flesta recept, däremot använder vi mindre mängder oftare och oftare.

Vi på Cajom drivas av att underlätta matlagning, inspirera till  nya goda nyttiga rätter och inte minst minimera spill. Vi levererar fina råvaror på ett smart och praktiskt sätt så att så lite som möjligt går till spillo.

Välmående, hälsa och lättillgänglighet är självklara prioriteringar idag.

Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera  4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Carlssons i Fjärås har sålt pepparrot sedan 1929. 

Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget.

Cajom's produkter finns att köpa från norr till söder.

 

_DSC5756.jpg

Från åkern till ditt kylskåp


 NATURLIGA RÅVAROR  ×  BRA HÅLLBARHET  ×  NÄRA TILLHANDS

Från åkern till ditt kylskåp


 NATURLIGA RÅVAROR  ×  BRA HÅLLBARHET  ×  NÄRA TILLHANDS