Vi älskar matlagning och drivs av kärleken till god och nyttig mat.

 

Vi har vuxit upp med jordbruk och naturen precis utanför ytterdörren. Att ha tillgång till naturliga och fina råvaror så nära har givetvis påverkat oss. Det är väldigt inspirerande att tillreda en måltid baserat på  de råvaror man har att tillgå direkt ur jorden.

Varje säsong har sina råvaror och naturliga ingredienser. Att smörsteka nyplockade kantareller en kylig höstdag eller koka säsongens första sparrisar när det sena ljuset återvänder har båda sin egna magi.

I vårt  nordliga klimat har matkulturen påverkats mycket av hur vi genom århundraden utvecklat olika metoder för att förlänga hållbarheten på våra råvaror. Vår älskade sill, ättiksgurkan och knäckebrödet  är bra exempel på typiskt svenska matvaror som har tillkommit för att hålla så länge som möjligt.

Idag uppskattar vi vår matkultur och fortsatt  lång hållbarhet, men vårt sätt att laga mat har ändrats. Vi använder många olika råvaror,  blandar mat typer, kanske Mexikanskt ena dagen och Vietnamesiskt andra dagen.  

Dessutom  har vi ofta lite tid över till matlagning samtidigt som vi månar om  hemlagad och hälsosam mat.

Det är just här våra små burkar med de rätta råvarorna har kommit att bli så uppskattade. Råvaror som man ofta behöver lite av. Det går inte åt så mycket Pepparrot eller Ingefära i de flesta recept, däremot använder vi mindre mängder oftare och oftare.

Vi på Cajom drivas av att underlätta matlagning, inspirera till  nya goda nyttiga rätter och inte minst minimera spill. Vi levererar fina råvaror på ett smart och praktiskt sätt så att så lite som möjligt går till spillo.

Välmående, hälsa och lättillgänglighet är självklara prioriteringar idag.

Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera  4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Carlssons i Fjärås har sålt pepparrot sedan 1929. 

Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget.

Cajom's produkter finns att köpa från norr till söder.