Restaurang & Storkök
När det gäller Restaurang och Storkök sköter CAJOM’s partner AB Tage Lindblom försäljning och distribution i Sverige.
Färska smaksättare för hotell, restaurang och storkök | Tage Lindblom
-
Riven pepparrot 500g
- Varför smakar er rivna pepparrot så mycket starkare än de andra på marknaden?
Detta är en fråga vi får väldigt ofta. Hemligheten är enkel! När vi river pepparrot under Cajom´s varumärke så använder vi oss enbart av huvudroten dvs. den stora roten där de absolut starkaste smakerna samt den högsta koncentrationen av den naturliga senaps-oljan finns. Andra väljer oftast sk. industripepparrot (Strålerna/utskotten från pepparroten) som det absolut inte är ngt fel på, det är också 100% pepparrot såklart men dessa “smårötter” har en mycket mildare smak & ett lägre kilo-pris.
Ingredienser:
Pepparrot (66%)*, vatten, emulgeringsmedel (E401), rapsolja, salt, surhetsreglerande medel (E330), konserveringsmedel (E223 (SULFIT))
*Ursprung: EU
Näringsvärde Per 100g:
Energi: 450kj /110kcal
Fett: 5,3g
-varav mättat fett: 6,7%
Kolhydrater: 9.8g
-varav sockerarter: 5,5g
Protein: 2,5g
Salt: 1gFörvaras som kylkonserv +2 - +8
-
Riven ingefära 500gr
Ingefäran har sannerligen fått en revival på senare år! Ingefäran har precis som pepparrot mängder av nyttigheter i sig, men kan vara lite besvärlig att riva ( med ca 40% svinn vid storskalig skalning). Vår färdig-rivna ingefära har alla de goda smakerna & hettan från färskriven men är en väldigt smidig lösning i vardagen hemma eller i restaurangköken. Ta en tesked i ditt kokande vatten, till din morgon smoothie eller varför inte till laxen tillsammans med lime, chili & koriander!
Ingredienser:
Ingefära (88%)*, emulgeringsmeddel (E401), surhetsreglerande medel (E330), konserveringsmedel (E211, E223 (SULFIT))
*Ursprung: icke EU
Näringsvärde Per 100g:
Energi: 110kj/26 kcal
Fett: 0.4g
-varav mättat fett: 0,2%
Kolhydrater: 3.7g
-varav sockerarter: 0,1g
Protein: 0.9g
Salt: 0.05gFörvaras som kylkonserv +2 - +8
-
Färsk pepparrot 15kg
Tvättad & putsad för hand
Våra absolut finaste pepparrötter tas om hand efter skördning. Vid order så tvättas pepparroten i vår stora rostfria industritvätt (Made in Fjärås), 300kg åt gången. Sedan putsas varje rot för hand, vi skär bort fula fläckar, utskott etc för att få en perfekt förberedd produkt för våra fantastiska kockar att arbeta med.
( Se Cajom’s hållbarhetsarbete för att läsa mer om vad vi gör av detta biologiska-rens )
Pepparroten packas sedan i 15kg SRS backar och skickas till våra kunder inom foodservice (restauranggrossister).
Vi har Svensk, Ekologisk samt importerad 1:a klass rot!
-
Örtpesto basilika och vitlök
Vår smakrika Örtpesto smaksatt med basilika och vitlök tillverkas kallrörd med solrosfrön istället för nötter och är fri från konserveringsmedel och tillsatser. En produkt som passar alla och är producerad i Sverige. Använd till grillat, bröd, sallad, pasta, pizza, fisk och vegetariska rätter. Det finns alltid en anledning att ha vår pesto på bordet! Levereras fryst, vilket ger lång hållbarhet. Upptining i kylskåp (12h) rekommenderas men den kan även tinas i rumstemperatur (5–6 h).
Ingredienser:
Rapsolja, basilika (26%), solroskärnor, lagrad hårdost (MJÖLK), spenat, vitlök (4%), salt, svartpeppar.
Energi: 2071 kJ/502 kcal
Fett: 49 g
- Varav mättat fett: 13 g
Kolhydrater: 8,4 g
- Varav sockerarter: 0,7 g
Protein: 6,8 g
Salt: 1,2 g -
Örtpesto Grönkål Citron
Vår smakrika Örtpesto smaksatt med grönkål och citron tillverkas kallrörd med solrosfrön istället för nötter och är fri från konserveringsmedel och tillsatser. En produkt som passar alla och är producerad i Sverige. Använd till grillat, bröd, sallad, pasta, pizza, fisk och vegetariska rätter. Det finns alltid en anledning att ha vår pesto på bordet! Levereras fryst, vilket ger lång hållbarhet. Upptining i kylskåp (12h) rekommenderas men den kan även tinas i rumstemperatur (5–6 h).
Ingredienser:
Rapsolja, grönkål (37%), lagrad hårdost (MJÖLK), citronjuice (5%, innehåller SULFIT), solroskärnor, vitlök, salt, svartpeppar.
Energi: 2185 kJ/530 kcal
Fett: 55 g
- Varav mättat fett: 14 g
Kolhydrater: 4 g
- Varav sockerarter: 1,1 g
Protein: 4,4 g
Salt: 1,4 g