Riven pepparrot 1kg,20200311.jpg
Riven Ingefära 500g,20200311.jpg
 
 

Cajom riven pepparrot 1kg

- Varför smakar er rivna pepparrot så mycket starkare än de andra på marknaden?

Detta är en fråga vi får väldigt ofta. Hemligheten är enkel! När vi river pepparrot under Cajom´s varumärke så använder vi oss enbart av huvudroten dvs. den stora roten där de absolut starkaste smakerna samt den högsta koncentrationen av den naturliga senaps-oljan finns. Andra väljer oftast sk. industripepparrot (Strålerna/utskotten från pepparroten) som det absolut inte är ngt fel på, det är också 100% pepparrot såklart men dessa “smårötter” har en mycket mildare smak & ett lägre kilo-pris.

Cajom riven ingefära 500g

Ingefäran har sannerligen fått en revival på senare år! Ingefäran har precis som pepparrot mängder av nyttigheter i sig, men kan vara lite besvärlig att riva ( med ca 40% svinn vid storskalig skalning). Vår färdig-rivna ingefära har alla de goda smakerna & hettan från färskriven men är en väldigt smidig lösning i vardagen hemma eller i restaurangköken. Ta en tesked i ditt kokande vatten, till din morgon smoothie eller varför inte till laxen tillsammans med lime, chili & koriander!

 

 
 
Screenshot_20190507-135739_Instagram.jpg

Färsk pepparrot 15kg

tvättad & putsad för hand = Kockarnas favorit =)

Våra absolut finaste pepparrötter tas om hand efter skördning. Vid order så tvättas pepparroten i vår stora rostfria industritvätt (Made in Fjärås), 300kg åt gången. Sedan putsas varje rot för hand, vi skär bort fula fläckar, utskott etc för att få en perfekt förberedd produkt för våra fantastiska kockar att arbeta med. ( Se Cajom’s hållbarhetsarbete för att läsa mer om vad vi gör av detta biologiska-rens )

Pepparroten packas sedan i 15kg SRS backar och skickas till våra kunder inom foodservice (restauranggrossister).

Vi har Svensk, Ekologisk samt importerad 1:a klass rot!